Sicília - krásna a divoká s oddychom pri mori LETECKY

Destinácia: Taliansko, Sicília
Kód zájazdu: 1314327
Cena od: 679 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

04.06.2024 5 dní First Minute 679 € +0 € odlet: Viedeň letecká
10.09.2024 5 dní First Minute 679 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Ak hľadáte ostrov plný kontrastov, pohody, dobrého jedla, vína, fascinujúcich pamiatok, krištáľového mora, dobrodružstva, filmov a sladkého ničnerobenia vyberte sa na najväčší ostrov v Stredozemnom mori na Sicíliu. Navštívte hlavné mesto Sicílie Palermo, najkrajšie miesto na ostrove Taorminu, vyberte sa po stopách mafiánskeho filmu ,,Krstný otec" do mestečka Savoca, túlajte sa uličkami v meste Syrakúzy a relaxujte pri priezračnom mori.
Obyvatelia Sicílie sú šťastní a pohodoví ľudia, stres na ostrov nepatrí. Sú zástancom toho, že všetko má svoj čas, či už odpočinok, práca alebo čas venovaný rodine a priateľom. Na Sicílii sa zdá, akoby slnko svietilo jasnejšie ako kdekoľvek inde, steny sú temnejšie a život sa tu žije naplno. Neváhajte a spoznajte pravú chuť Sicílie.

Program:

1.deň:
odlet z Viedne na Sicíliu. Transfer z letiska na hotel. Odloženie batožiny v hoteli. Neskôr začnete prehliadkou Catanie, druhého najväčšieho mesta na Sicílii. Fontana dell Amenano označuje vstup na trhovisko, kde sa zúčastníte najzaujímavejšieho predstavenia v meste, kde nájdete rybí trh a priľahlý trh s potravinami so všetkými druhmi mäsa, rýb, klobás, syrov a lákavej zeleniny.
Prejdete sa po centrálnom námestí v Catanii – Piazza del Duomo. Stojí tu symbol mesta Fontana dell Elefante, na vrchole je umiestnený slon z čiernej lávy. Obelisk má údajne kúzelnú moc, ktorá pomáha ukľudňovať nepokojnú Etnu.
Oproti je ďalší ochranca mesta – katedrála sv. Agáty. Nachádzajú sa tu pozostatky patrónky mesta sv. Agáta, ktorá odmietla návrhy zločinného Quintiana a bola hrozným spôsobom zohavená. Pôjdete aj okolo významnej budovy - divadla Teatro Massimo Bellini. Individuálny program. Návrat na hotel vo večerných hodinách. Nocľah. 

2.deň:
po raňajkách navštívite najkrajšie, najprestížnejšie a najdrahšie letovisko na Sicílii - Taorminu, ktorá uchvátila množstvo spisovateľov, kráľov, aristokratov a básnikov.
"Pokiaľ by niekto mohol na Sicílii stráviť len jeden deň a spýtal sa ma, čo by mal bezpodmienečne vidieť, bez váhania by som odpovedal, že Taorminu. Toto miesto je obrazom, na ktorom nájdete všetko, čo bolo na Zemi stvorené pre potešenie oka, ducha a fantázie," povedal pred viac ako sto rokmi francúzsky spisovateľ Guy de Maupassant. 
V Taormine uvidíte najkrajšie prírodné divadlo na svete, ktoré je vsadené v prirodzenom svahu a umožňuje nádherný výhľad na Etnu.
Uchvátia vás výhľady, subtropická príroda a jedinečná atmosféra tohto najkrajšieho mesta na Sicílii. Počas prechádzky po hlavnej pešej zóne Corso Umberto nájdete množstvo starožitností, lahôdok, reštaurácií, kaviarní.
Prechádzkou prídete až k nádhernej vyhliadkovej terase, kde sa nachádza aj kostol Duomo San Nicola. 
V popoludňajších hodinách zamierite do horskej sicílskej dedinky Savoca, ktorú preslávil známy mafiánsky film Krstný otec.
Nájdete tu preslávený Bar Vitelli z Krstného otca, v ktorom Michael Corleone ( Al Pacino) odhodlane a s rozvahou požiadal o ruku Apollonie jej rozhnevaného otca. Vo vnútri baru je malé múzeum, kde nájdete fotografie z natáčania a zábery hercov. Vo večerných hodinách odchod na hotel. Nocľah.


3.deň:
po raňajkách vás čaká milované a nenávidené Palermo. Kto Palermo nenavštívil, nevidel Sicíliu. Nechajte sa do Palerma, hlavného mesta Sicílie, jednoducho vtiahnuť a preskúmajte tie najväčšie zaujímavosti.
Palermo je preslávené hlavne vďaka mafiánskym filmom a knihám. Pamätáte si scény z filmu "Krstný otec", ktoré sa natáčali práve v divadle Teatro Massimo? 
Prejdete do samotného srdca Palerma, kde na námestí Piazza Pretoria uvidíte Fontánu Pretória, ktorú prezývajú "fontána hanby", pretože nahota nýmf netešila poctivých katolíkov, ktorí okolo fontány chodili do kostola.
Pomyselným srdcom starého mesta sú Quatro Canti – teda štyri rohy na križovatke Via Vittorio Emanuele a Via Maqueda. Uchváti vás katedrála Santa vergine Maria Assunta, ktorá sa považuje za najvýznamnejšiu cirkevnú stavbu v Palerme a je tu pochovaný aj kňaz Giuseppe Puglisi, ktorý vo svojich kázňach otvorene bojoval proti mafii.
Na skok od Palerma je mestečko Monreale, ktoré je preslávené svojou katedrálou, ktorá má prekrásnu bohatú mozaikovú výzdobu. Návrat na hotel v neskorších večerných hodinách. Nocľah.

4.deň:
po raňajkách vás čaká výlet do mestečka Syrakúzy, je to jedno z miest, ktoré určite nemôžete vynechať. Cicero pokladal Syrakúzy za najkrajšie mesto antického sveta, ktoré súperilo so samotnými Aténami.
Pri fontáne Aretusa sa zastaví určite každý návštevník, kde stále zurčí voda, rovnako ako v antike, kedy bola pre mesto hlavným zdrojom vody.
Vašej pozornosti neunikne ani katedrála, ktorá je v skutočnosti gréckym chrámom.
V popoludňajších hodinách si užijete slnko a celodenný relax pri krištáľovom mori.

5.deň:
po raňajkách presun na letisko. Odlet do Viedne.

Zmena programu vyhradená. Zájazd sa podrobuje letovému poriadku. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd. 

Cena zájazdu zahŕňa:
- leteckú dopravu z Viedne na Sicíliu a späť
- letiskové a servisné poplatky
- služby overeného sprievodcu počas celého zájazdu
- 4 x  ubytovanie v 3* hoteli
- 4 x raňajky
- 1 x príručnú batožinu ( 40 x 25 x 20 cm)
- poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
- cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
- pobytová taxa v hoteli cca 3 € / osoba/ noc ( platí sa priamo v hoteli)
- príručná batožina do 10 kg ( 55 x 40 x 20 cm) + priority boarding - 40 €
- podpalubná batožina do 20 kg - 80 €  ( len v prípade záujmu , oba lety)
- transfér letisko - hotel - letisko cca 20 €
- lokálna doprava na Sicílii- 150 - 200 € / osoba. Platí sa na mieste ( presná suma záleží od počtu cestujúcich. Celková suma za dopravu bude rozpočítaná na každú osobu rovnomerne ). Zahŕňa dopravu do Palerma, Monreale, Savoci, - Taormini, Syrakúzy a Gardini Naxos.
- Teatro Massimo - 8 € / osoba, deti do 6 rokov zadarmo
- Grécke divadlo Taormina - 10 € / dospelá osoba, 5 € / osoby od 18-15 rokov, osoby do 18 rokov zadarmo
- garantované sedenie vedľa seba v lietadle - 20 € / osoba ( len v prípade záujmu )
- príplatok za jednolôžkovú izbu 50 € / osoba / noc
- v prípade záujmu možnosť zabezpečiť transfér Bratislava - Viedeň - Bratislava 35 € / osoba
- Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.