Kontakt

Nitra

+421 915 576 981

Nové Zámky

+421 915 841 605

Vráble

+421 915 841 811

O nás

Viac ako 25-ročná prax v cestovnom ruchu a 20 rokov viac...

Na stiahnutie

Škótsko – Edinburgh + Lochness - letecky

Škótsko 1 Škótsko 2 Škótsko 3 Škótsko 4
Destinácia: Veľká Británia, Škótsko
Kód zájazdu: 1331963
Cena od: 600 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

22.06.2024 4 dni First Minute 600 € +0 € odlet: Bratislava letecká

Popis zájazdu

Súhrn zájazdu:
Lákajú Vás tajomstvá a záhady? Poďte s nami spoznávať nádhernú krajinu a prírodu Škótska a zároveň zažite príjemné zimomriavky na miestach opradených tajomnom. Bájna lochneská príšera, miesta z kníh dana Browna, príbehy škótskych kráľov či  hadriánov val a najkrajšie mestá Škótska, ale aj slávna škótska whiskey. To všetko a ešte omnoho viac s nami môžete zažiť na potulkách touto zelenou krajinou.

Program zájazdu:
1. deň 

Z Viedne do Edinburgu, prílet v ranných hodinách. Navštívite Holyroodhouse, ktorý je jedným z oficiálnych sídiel kráľovskej rodiny. Prejdete sa po slávnej Edinburghskej Royal Mile, ktorá je lemovaná starými kamennými budovami a dláždenými nádvoriami. Je pravdepodobné, že stretnete typického škótskeho gajdoša v károvanom kilte. Daniel Defoe, autor Robinsona Crusoa, označil túto cestu za najkrajšiu na svete. Uvidíte aj jednu z dominánt mesta, katedrálu St. Giles, ktorá bola pomenovaná podľa patróna mesta svätého Gilesa. Podľa legendy bol Giles omylom zranený poľovníkom, ktorý chcel zabiť laň a po jeho smrti boli v Anglicku a v Škótsku založené útulky pre bezdomovcov a žobrákov. Giles býva často zobrazovaný ako chráni laň pred šípom. Tento výjav je možné vidieť aj v katedrále nad hlavným vstupom. Budete pokračovať na Grassmarket. Tento historický trh bol svedkom mnohých verejných popráv. Ak pocítite hlad, môžete si pochutnať na tradičných škótskych jedlách v mnohých reštauráciách, ktoré sa tu nachádzaju. Neskôr navštívite symbol Edinburghu - Edinburghský hrad, ktorý patrí k najstrašidelnejším miestam v Edinburghu. Viac ako 900-ročný hrad je neodmysliteľnou dominantou tohto škótskeho mesta. Slúžil aj ako kráľovský palác, ako štátna väznica a v súčasnosti tu nájdete škótske korunovačné klenoty. Pod hradom sa nachádza rozsiahle väzenie, kde zomrelo počas stáročia veľa väzňov, ktorých duše sa tu podľa mnohých svedectiev môžu stále vyskytovať. Po prehliadke hradu budete mať možnosť individuálne navštíviť múzeum whiskey s najväčšou zbierkou škótskej whiskey na svete. Dozviete sa napríklad, čím je tento škótsky poklad výnimočný. V prípade záujmu môžete individuálne navštíviť Real Mary Kings Close, podzemnú časť mesta zo 17.storočia. Oboznámite sa s tým, že osud tohto mesta bol veľmi temný a jeho obyvatelia zažívali peklo. Individuálne voľno. Vo večerných hodinách odchod na hotel. Nocľah.  


2. deň 

Raňajky, po raňajkách možný výlet na jazero Loch, škótsky Lochness, presláveného legendou o Lochnesskej príšere Nessy. Počas výletu spoznáte krásnu škótsku vysočinu a na spiatočnej ceste uvidíte známy červený železničný most cez rieku Forth. Návrat na hotel. Nocľah.  


3. deň 

Raňajky, po raňajkách návšteva jednej z najnavštevovanejších škótskych atrakcií - Kráľovská jachta Britannia. Historický prístav v Edinburghu získal tú česť, že kráľovská jachta zakotvila práve v tomto prístave. Jachta slúžila dlhých 44 rokov kráľovnej Alžbete II. a počas tohto obdobia bola loď jej druhým domovom. V tomto období jachta absolvovala 968 oficiálnych plavieb po celom svete, preplávala vyše milióna námorných míľ a kotvila v 600 prístavoch  v 135-tich krajinách sveta. Nazrite do útrob tejto výnimočnej jachty a pozriete si na vlastné oči obrovskú jedáleň, divadelnú sálu a taktiež kajutu panovníčky. Nasledovať bude pešia prehliadka mesta, kde medzi zastávky bude patriť Calton Hill s inšpiratívnym pohľadom pre mnohých maliarov a fotografov. Ďalej uvidíte luxusný Hotel Balmoral, pamätník škótskeho básnika a spisovateľa Waltera Scotta - Scott Monument a prejdete cez záhrady Princes Street Gardens. Kto bude chcieť, večer môže zakončiť v Rose Street s množstvom reštaurácii a tradičných barov. Individuálny program. Návrat na hotel. Nocľah.


4. deň

Presun na letisko a odlet.


Zmena programu vyhradená.

Zájazd sa podrobuje letovému poriadku. Vstup do krajiny je možný iba s cestovným pasom.

V cene je zahrnuté:
- letecká doprava Viedeň - Edinburgh – Viedeň / Bratislava vrátane všetkých poplatkov
- 1x príručná batožina na palubu lietadla s rozmerom max 35 x 25 x 20 cm
- ubytovanie v hoteli s vlastným sociálnym zariadením a sprchou, kontinentálne raňajky
- prehliadky podľa programu bez vstupov
- zákonné poistenie v znení zákona č. 170/2018 Z. z.

V cene nie je zahrnuté:
- 1 x príručná batožina na palubu lietadla  do 10 kg (max rozmer 55 x 40 x 20 cm) – 54 EUR
- komplexné cestovné poistenie (možnosť poistiť sa cez CK v poisťovni UNIQA: 4,80 € / osoba / deň )
- prípadné vstupy do múzeí, pamiatok, atď. (individuálne )  vstup na hrad 16,50 libier, pálac Holyrood 20 libier, múzeum whisky cca 19 libier
- doprava v Edinburghu počas celého zájazdu - cca 42 libier (vrátane presunu z letiska a na letisko)
- fakultatívny výlet na Jazero Lochnes - cca 100 EUR / osoba
odporúčané vreckové min. 50 libier na osobu

UPOZORNENIE - na zájazd je potrebné mať cestovný pas, s platnosťou minimálne 6 mesiacov po návrate zo zájazdu.