Kontakt

Nitra

+421 915 576 981

Nové Zámky

+421 915 841 605

Vráble

+421 915 841 811

O nás

Viac ako 25-ročná prax v cestovnom ruchu a 20 rokov viac...

Na stiahnutie

Panama - Indiáni a Pacifik

Sme v hypermodernom meste, kde sa ukrývajú historické pamiatky, ktoré si pamätajú časy pirátov. foto Fantastické pamiatky hypermodernej Panamy. Foto: Cacao Panama - BUBO /uploads/usr/10898/stredna-amerika/panama/panama_embera.jpg Ráno odlet a vo večerných hodinách pristávame v krajine, ktorá preťala Severnú a Južnú Ameriku 80 km Panama nás v BUBO uchvátila už dávno. Aj fakultatívne výlety do prírody navyše. Vieme, kde sa Vám bu Je pre vás pripravená rozšírená a kvalitná prehliadka hlavného mesta krajiny, ktoré spojilo dva oceá Spoznali ste extravagantnú stavbu na panoráme Panama city? Je to hotel JW Marriott. A či je možné ta Luxusné priestory elitného hotela JW Marriott. foto: Ľuboš Fellner – BUBO Bývajte v špičkovom. foto: Hotel JW Mariott JW Marriott je bývalý hotel TRUMP. 
foto: Ľuboš Fellner – BUBO Hotel JW Mariott (bývalý Trump) v centre Panama City s výhľadom na panorámu najbohatšieho mesta Stre Aká bude budúcnosť Panamy? foto: Alena Spišáková - BUBO Počas svetovej pandémie je časť panamského prieplavu uzavretá pre turistov, ale my vieme, kam ísť, a Panamský kanál, ktorý spojil oceány. foto: Ľuboš Fellner – BUBO Ako to celé funguje? Neuveriteľné fakty z prvej ruky! Foto: Cacao Panama - BUBO Panamský prieplav. Ktorý prejazd bol najlacnejší a ktorý najdrahší? foto: Alena Spišáková - BUBO Obrovská zaoceánska loď vošla do komôr Panamského kanálu. 
foto: Ľuboš Fellner – BUBO Zastavíme aj na tých známych foto zastávkach, aby Vám nič neušlo. foto: Ľuboš Fellner – BUBO Stará a nová tvár Panamy. Foto: Cacao Panama - BUBO Prvý panamský rum alebo začnete s pivom, či miešaným kokteilom? Foto: Cacao Panama - BUBO Sme v bývalej banánovej republike, ktorá sa mení na ekonomického jaguára a kde je domorodou menou am Služby BUBO vo vysokej kvalite. Nechajte sa rozmaznávať. Máme tu vybudované dlhoročné priateľstva a Vraciame sa do centra Panama city a teraz okrem modernej časti prechádzame tou najstaršou.
foto: Ľub Káva už nebude chutiť ako predtým. Ktorú kúpiť? Odporučíme vám. foto: Ľuboš Fellner – BUBO Sme v Dubaji Latinskej Ameriky. Panama city zažíva boom v cestovaní. foto: Alena Spišáková - BUBO Máme pre Vás overené reštaurácie aj typy na skvelé bary. foto: Ľuboš Fellner – BUBO Budeme mať šťastie aj na takýto záber? Foto: Cacao Panama - BUBO Exotika na každom kroku. Foto: Cacao Panama - BUBO Rozmanitá Panama. Foto: Cacao Panama - BUBO Koľkí z nás pôjdu prvý krát na kanoe? Foto: Cacao Panama - BUBO Vítajú nás s otvorenou náručou. Foto: Cacao Panama - BUBO Máme čas na všetky chute Panamy, vrátane tradičného obeda. Foto: Cacao Panama - BUBO Kmeň Emberou známy svojimi maľbami na tele. Tieto tváre uvidíme!  Foto: Cacao Panama - BUBO Momentky z panamských ulíc. foto: Ľuboš Fellner – BUBO Historické mesto Panama City je pod patronátom UNESCO. foto: Alena Spišáková - BUBO Prezidentský palác, námestie Herrera a námestie Bolivar. Porozprávame si o legendárnom pirátovi Morg Trubkár hrá počas náboženskej procesie nad grilujúcimi sa klobáskami.
foto: Ľuboš Fellner – BUBO Deti si užívajú fakultatívnu plavbu. foto: Ľuboš Fellner - BUBO Nazbierajte ešte viac zážitkov na fakultatívnom výlete. foto: Ľuboš Fellner - BUBO Sme v bezpečnej tropickej krajine plnej prekvapení. foto: Alena Spišáková - BUBO Náš hotel RIU sa nachádza na brehu Pacifiku, na pláži Playa Blanca. Foto: RIU Playa Blanca V blízkosti Riu sa dá zahrať aj golf (za príplatok). Foto: Buenaventura Golf Club Check in a užívame si! Foto: RIU Playa Blanca Raňajky, obedy, večere sú v hoteli RIU podávané formou bufetu, alkoholické a nealkoholické nápoje do Odporúčame zvážiť hlavne v jarnom období, keď na panamské pláže smerujú dovolenkujúci tzv. Spring br Priestory izieb v Riu. Foto: RIU Playa Blanca Izby hotela RIU: 573 izieb, kde každá ma samozrejme svoju súkromnú kúpeľňu so sprchou/vaňou, fén, te Vonkajšie (aj detské) bazény a zábava pre všetky vekové kategórie. Vhodné aj pre rodiny s deťmi. Fot Exkluzívny servis, 24h all inclusive, šport (fitness, výbava na šnorchlovanie, kajaky). Foto: RIU Pl Plážový all inclusive 5-hviezdičkový RIU hotel splní očakávania náročného klienta. Foto: RIU Playa B Najbližšie mestečko Rio Hato je vzdialené do 4 km, cesta na letisko do Panama city trvá približne 1 Posledná prechádzka a letíme domov. Foto: Ľuboš Fellner – BUBO
Destinácia: Panama, Panama
Kód zájazdu: 1333883
Cena od: 2 150 €
Príplatky od: 430 €
Exotika
Pobytovo-poznávacie

Výber termínu

16.08.2024 9 dní First Minute 2 460 € +430 € odlet: Viedeň letecká
30.10.2024 9 dní First Minute 2 150 € +430 € odlet: Viedeň letecká
25.02.2025 9 dní First Minute 2 260 € +430 € odlet: Viedeň letecká
17.03.2025 9 dní First Minute 2 360 € +430 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Panama je jedna z mála krajín Latinskej Ameriky, ktorá je už pripravená na Vašu návštevu. V posledných rokoch zažívala Panama veľký boom a svet sa na ňu začal pozerať so zvýšením záujmom. Dnes ma opäť otvorenú svoju náruč, v ktorej podľahnete čaru Panama city, hlavného mesta, ktoré by sme mohli prirovnať k Dubaju Latinskej Ameriky. Navštívime domorodú dedinu, spoznáme Panamský kanál a po oboznámení sa s históriou, faktami, súvislosťami, po všetkých nákupoch a prehliadkach si oddýchneme v špičkovom 5* all inclusive rezorte na širokých plážach Pacifiku, kde si budeme aktívne dopĺňať vitamín D pod horúcim slnkom. Maximálna exotika, vysoká úroveň služieb, žiadne tropické choroby a konečne bezpečne. Ideálna kombinácia zážitkov a oddychu.

1. deň:
Odlet z Viedne kvalitnou leteckou spoločnosťou v ranných hodinách. Kávička na letisku a následne vyše 10 hodinový let cez 6 časových pásiem. Ak si aj túto cestu chcete naozaj užiť, odporúčame vám doplatiť si Business class. Vo večerných hodinách pristávame v krajine, ktorá preťala Severnú a Južnú Ameriku 80 km kanálom. Bienvenidos a Panama! Našim CK transferom sa presunieme do hotela v centre mesta. Pre ten najvyšší komfort odporúčame elitný hotel, viď sekciu doplnkové služby.
Už je večer. Prvý panamský rum alebo začnete s pivom, či miešaným kokteilom? Balboa, Atlas, Panamá, Soberana alebo Cristal? Dobre vychladené pivo je medzi domácimi, ku ktorým sa snažíme zapadnúť, najobľúbenejšie. Alebo si dáme najznámejší drink seco, chicheme, či panamský rum Abuelo, ktorý môže byť aj skvelým darčekom pre toho koho ste nechali doma. Prípadne niečo nealkoholické a osviežujúce? Máme čas na všetky chute Panamy. 
My v CK sme Panamou doslova uchvátení, stále aj po niekoľkých rokoch. Máme tu vybudované dlhoročné priateľstva a s miestnym partnerom si dôverujeme. Domáci sprievodca je k dispozícii počas celého programu, aby Vám ukázal šarm svojej krajiny, sprostredkoval zážitky, ktoré by ste sami nenašli, predstavil súvislosti z histórie a previedol Vás tunajším životom tak, že na konci budete všetci nadšení padať na lehátka na pláži pri Pacifiku a poviete si, že Panama rozhodne stojí za to!

2. deň:
Dobré ráno v prvom meste, ktoré postavili belosi na brehoch Tichého oceánu! Vstávame do nového dňa v hypermodernom meste Panama city. Sme v bývalej banánovej republike, ktorá sa mení na ekonomického jaguára a kde je domorodou menou americký dolár. Nepotrebujeme víza, žiadne očkovanie, voda sa v Panama city dá piť z kohútika. Sme v bezpečnej tropickej krajine plnej prekvapení.
Historické mesto Panama City je pod patronátom UNESCO. Nenecháme si ujsť Katedrálu Santo Domingo a oblúk zo 17. storočia Arco Chato, kvôli ktorému sa rozhodli postaviť Panamský kanál práve tu. Odfotíme si Prezidentský palác, pozrieme si Námestie Herrera a Námestie Bolivar. Porozprávame si o legendárnom pirátovi Morganovi a v slávnej budeme obdivovať majestátny zlatý oltár (Altar de Oro), ktorý prežil, lebo ho pred pirátmi natreli na čierno. Tento oltár je považovaný za druhý najväčší poklad Panamy, hneď po panamskom kanály. Dnu je možné vstúpiť, ak sa práve nekonajú omše alebo procesie. Neoddeliteľnou súčasťou panorámy historického mesta je privátny kostol San Francisco de Asisi, ktorý je zároveň aj najvyšším kostolom mesta. 
Panama kanál musíme tiež vidieť. Presunieme sa prenajatou dopravou ku komorám Pedro Miguel a vysvetlíme si ako nimi prechádzajú lode a trajekty. Koľko musia za to zaplatiť? Ktorý prejazd bol najdrahší a ktorý najlacnejší? Fantastické informácie z prvej ruky. Neuveriteľné dielo ľudskej ruky, ktoré skrátilo cestu k Tichému oceánu a späť o niekoľko dlhých dní. Večerná prechádzka modernou Panamou a budova odkiaľ unikli legendárne panamské dokumenty. Celý deň o hlade určite nebudeme. Máme priestor aj na individuálny obed a večeru.
Ukážeme Vám, čo musíte v Paname ochutnať. Zájdeme spoločne aj na rybí trh a kto neodolá, tak ochutná aj ceviche na panamský spôsob. Na svoje si prídu aj maškrtníci. Lákavé panamské čokoládové pralinky plnené s typickými ingredienciami ako tropické ovocie, kokos či rum. A keď sme už pri tom rume tak môžeme navštíviť ešte aj prvú pálenicu v Paname, ktorá sa nemôže ukončiť bez ochutnávky toho najlepšieho, čo doma majú. Kto bude mať dosť prehliadok a preferuje rovno bary a koktaily, odporučíme Vám náš obľúbený podnik s terasou na streche s výhľadom na večerné mesto. Bude čas kúpiť si ručne vyrábané suveníry od indiánov zo San Blas alebo kvalitný panamský klobúk “Panamák”. Sme v najbohatšom meste Strednej Ameriky.

3. deň:
Dnešný deň za vyberieme na výlet za brány hlavného mesta. Približne po 1 hodine cesty na sever od Panama city prídeme k brehom jazera Alajuela, kde zídeme z cesty a presadneme do kanoe. Zažili ste už plavbu na kanoe? Bude to premiéra? Poplavíme sa spolu po jazere a následne buď po rieke Chagres alebo Pequeni. Rýchlosť tohto exotického transferu bude závisieť od hladiny rieky. V období sucha (január - máj) je rieka menšia, pokojnejšia a plavba na kanoe bude tým pádom aj o niečo dlhšia než po zvyšok roka. To nám samozrejme nijako neprekáža. Veď je pred nami nádherný deň a my sme pozvaní na návštevu! Zoznámime sa s ľuďmi kmeňa Embera. Emberovia sú pyšní a hrdí kmeň, ktorí nadšene nosia a ukazujú maľby na svojom vlastnom tele. Zatancujú nám? Predajú nám nejaké pekné maľované výrobky? O tom, že v ich kultúre je samozrejmá dobrosrdečnosť a šľachetnosť svedčí aj fakt, že sme pozvaní k ich stolu na tradičný obed. Ochutnáme aj rybky pripravené v banánovom liste. Potom prechádzka v záhradkách, kde nám ukážu, ktoré rastlinky považujú za liečivé. Po celý čas je s nami sprievodca. Návrat do Panama city vo večerných hodinách.

4. deň:
Doobeda využívame voľný čas na nákupy v meste alebo prechádzky v jednom z mnohých krásnych mestských parkov. Kúpime si panamák, aby nás na pláži nespálilo. Panama city poznáme teraz dokonale. Prípadne zvládneme ešte jeden výlet (fakultatívne)? Odporúčame plavbu po umelom jazere Lago Gatún, ktoré tvorí najväčšiu časť Panamského prieplavu a bolo najväčším jazerom aké vytvorila ľudská ruka. Vychutnáte si rozkvitnutú tropickú prírodu, sýtožlté stromy guyacan, ktoré mnohí pokladajú za najkrajšie na svete. Skočia Vám do loďky aj nejaké šikovné zvedavé opice? Po približne 1,5 hodine plavby návrat do mesta. Plavbu odporúčame objednať vopred vid doplnkové služby zájazdu, aby sme zabezpečili miesto. Potom priestor na obed, check out z hotela v hlavnom meste a presun k Pacifiku. Nerušený relax s all inclusive na pláži.

5. deň:
Relax all inclusive na pieskových plážach Pacifiku.

6. deň:
Relax all inclusive na pieskových plážach Pacifiku.

7. deň:
Relax all inclusive na pieskových plážach Pacifiku.

8. deň:
Náš pobyt novoobjavenou Panamou končí. Doobeda sa prejdeme ešte po pláži, ochutnáme ešte jeden Captain Morgan (iba pre dospelých) a poobede odletíme domov. Check out a prenajatým transferom na letisko do Panama city. Hasta la vista Panama! Kam pôjdem nabudúce?

9. deň:
Prílet do Európy. Transfer kvalitným CK transferom do Bratislavy (v prípade, ak ste si objednali túto službu). Zdieľanie zážitkov s rodinou a priateľmi a znovu prežívanie krásnych dní, ktoré ste práve absolvovali. Ktorý zážitok bol TOP? Ktorá fotografia je najlepšia? Rozprávanie príbehov z krajiny, ktorá spojila dva oceány.

Panama City