Krajiny

Zobraziť všetky »

Kontakt

Nitra

+421 915 576 981

Nové Zámky

+421 915 841 605

Vráble

+421 915 841 811

O nás

Viac ako 25-ročná prax v cestovnom ruchu a 20 rokov viac...

Na stiahnutie

Česko - Saské Švajčiarsko

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1083262
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Eurovíkendy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

PROGRAM:
1.deň:

odchod zo Žiliny v ranných hodinách, možnosť nástupu po Trenčín. Dopoludnia prehliadka nádherne zrekonštruovaného zámku Zruč nad Sázavou, opradeného mnohými tajomstvami tak, ako aj krásny park a celé mesto. Jeho história súvisí so založením Sázavského kláštora v r. 1032. Pseudogotický štýl stavby dodáva zámku dojem starobylosti. Unikátom je kaplnka s obrazom J. Nepomuckého. Zo zámockej veže je nádherný výhľad na staré mesto a šíre okolie. Súčasťou je Múzeum obuvníctva a bábik.
Pokračovanie do Dečína, prehliadka zámku, ktorý sa majestátne týči nad riekou Labe a je najlepšie zachovanou stavbou v štýle saskej renesancie. Exteriéry zámku sú veľkolepé, interiéry ponúkajú prehliadku reprezentačných salónov a prekrásny výhľad na okolie. Milovníci architektúry ocenia krásu barokovej koniarne, Ružovej záhrady, či kostola Povýšenia sv. Kríža. Možnosť návštevy židovskej štvrte a romantickej vyhliadky na Pastierskej stene, ubytovanie.

2.deň:

raňajky, celodenný výlet do unikátneho Českého Švajčiarska, cesta najromantickejšou časťou z Hřenska cez Tri pramene na monumentálnu Pravčickú bránu, symbol a perlu  tejto výnimočnej oblasti, najobdivovanejší skalný útvar a zároveň najväčšia prírodná skalná brána v Európe s nádherným výhľadom. Jej súčasťou je zámoček Orlie hniezdo so štýlovou reštauráciou. Obdivuhodné unikátne skalné útvary, malebné tiesňavy, skalné veže..., možnosť prechádzky náučným chodníkom, Divoká a Edmunova tiesňava, plavba loďkou popod masívmi skál siahajúcimi do výšky až 150 m, pričom vás prievozník oboznámi s históriou a jednotlivými skalnými útvarmi. Návrat na hotel.

3.deň:

raňajky, výlet do oblasti Saského Švajčiarska – vyhliadková terasa Bastei vysoko nad kaňonom Labe, odkiaľ sú veľkolepé výhľady na okolitú krajinu pieskovcových skalných veží. Po kamennom moste Basteibrücke, najstaršej turistickej atrakcii v Sasku prekonáte 195 m hlbokú priepasť, potom zostúpite labyrintom skál do výletného mestečka Rathen a historickým parníkom podniknete výpravu proti prúdu rieky a potom až na vrchol stolovej hory Königstein. Tu sa týči nedobytná pevnosť, za vlády Karla IV. nazývaná „Kráľov kameň“ s nezabudnuteľnými výhľadmi na krajinu saských hôr, na horizonte orámovaných Dečínskym Snežníkom a Ružovským vrchom. Dnes je tu umiestnený vojenský skanzen s viacerými stavbami a exponátmi, zbrojnicou, posádkovým kostolom...

Odchod na Slovensko, príchod v neskorších večerných hodinách.

V cene je:

doprava autobusom, ubytovanie na 2 noci s raňajkami, prehliadky so sprievodcom CK

Možný príplatok:

cestovné poistenie, vstupenky