Kontakt

Nitra

+421 915 576 981

Nové Zámky

+421 915 841 605

Vráble

+421 915 841 811

O nás

Viac ako 25-ročná prax v cestovnom ruchu a 20 rokov viac...

Na stiahnutie

Cesta do Bergenu

Destinácia: Nórsko
Kód zájazdu: 1250140
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Ako už samotný názov napovedá, cieľom zájazdu bude mesto Bergen, nazývané hlavným mestom západnej časti Nórska. Obyvatelia Bergenu sú pyšní na svoje všestranné mesto s dlhými historickými a kultúrnymi tradíciami. V Bergene sa nachádza viacero zaujímavých atrakcií, kvôli ktorým sem prichádzajú turisti z celého sveta. Za zmienku stoja napríklad Fisketorget (tržnica s rybami) alebo Floibane, ktorou sa vyveziete na vrch Floyen, Bryggen so starými drevenými domami z 18.storočia a v neposlednom rade aj pevnosťou Bergenhus z 13.storočia. Atrakciou mesta je tiež aj najvyššia budova na svete postavená z dreva, so svojimi 14 poschodiami a výškou 51metrov. Obľúbeným miestom turistov je aj akvárium s tuleňmi a tučniakmi. Mesto Bergen leží medzi siedmimi horami, Sandviksfjellet, Floyfjellet, Rundemanen, Ulriken, Lovstakken, Damsgardsfjellet og Lyderhorn. Okolie tak ponúka skvelé podmienky pre turistiku. Zájazd okrem návštevy Bergenu zahŕňa aj množstvo iných známych a turistami vyhľadávaných miest, ako sú napr. mesto Odda ležiace pri fjorde Sorfjorden medzi NP Hardangervidda a NP Folgefonna, údolie Bondhusdalen s jazerom Bondhusvatnet, drevený kostol z 19.storočia v Heddal, vodopády Latefossen, Steindalsfossen, Tvindefossen, Flam a známa železnica Flamsbane, Aurlandsfjord a vyhliadka Stegastein. Počas jazdy touto rozmanitou krajinou sa vám naskytnú fascinujúce výhľady na nádhernú prírodu, či už fjordy, hory alebo vodopády.

Popis zájazdu:
1.deň:

po prílete nasleduje presun do nórskej metropoly Oslo. Program v závislosti od času príchodu. Ubytovanie

2.deň:
po raňajkách sa vydáme na cestu za spoznávaním prírodných krás Nórska. V tento deň je plánovaný presun do mesta Odda. Trasa z Oslo do Odda povedie aj viacerými horskými prechodmi, medzi ktorými spomeniem Haukelifjell a Roldalsfjell. Zastavíme sa pri jednom z 28 zachovalých drevených kostolov z 12.storočia v obci Heddal. Budete mať možnosť vidieť jeden z najznámejších nórskych vodopádov Latefossen. Cestou si doprajete pohľady na najväčší národný park v Nórsku, ktorým je NP Hardangervidda. Pri jazde horskými prechodmi sa vám naskytnú úžasné výhľady na fjordy a údolia. Samotná cesta je jeden veľký zážitok. Ubytovanie

3.deň:
po raňajkách vyrazíme na ďalšiu etapu bohatú na krásne miesta. 11 km dlhým tunelom popod ľadovec NP Folgefonna sa z Odda dostaneme k údoliu Bondhusdalen, kde sa prejdeme k jazeru Bondhusvatnet. Miesto je navštevované mnohými fotografmi, ktoré sa stalo motívom ich fotografií. Alternatívou je túra k ramenu ľadovca Buerbreen. Po prechádzke krásnym údolím nás čaká plavba trajektom cez Hardanderfjord. Pokračujeme do mesta Norheimsund, kde sa ubytujeme.

4.deň:
po raňajkách nás čaká cesta do Bergenu. Zastavíme sa pri známom vodopáde Steindalsfossen. Zaujímavosťou pri tomto vodopáde je, že sa dá prejsť popod ním. Po príchode do Bergenu si urobíme prehliadku mesta, navštívime Fisketorget (rybí trh), prejdeme sa v prístavnej časti Bryggen so starými drevenými domami z 18.storočia, vyvezieme sa na Floen, odkiaľ budete mať mesto ako na dlani. Vyhľadávanou atrakciou je aj vyhliadka Ulriken, kde sa dá vyviezť lanovkou alebo vyšliapať si to turistickým chodníkom. Ubytovanie.

5.deň:
po raňajkách bude našim cieľom dobre známy Flam a preslávená železnica Flamsbane. Cestou nás čaká niekoľko atrakcií, medzi ktorými sú kaskádovitý vodopád Tvindefossen, či mesto Voss známe ako mesto extrémnych športov alebo Gudvangen s vikingským múzeom Viking Valley. Krásna príroda a fascinujúce výhľady sú už snáď samozrejmosťou. V prípade záujmu, tí ktorí budú chcieť, môžu absolvovať jazdu po Flamsbane (jazda nie je v cene zájazdu). Možnosť nenáročnej turistiky po dohode. Ubytovanie neďaleko vodopádu Brekkefossen.

6.deň:
po raňajkách nás čaká deň bohatý na zážitky, či už počas jazdy horskými prechodmi ako Aurlandsfjellet a Tyinfjellet alebo pri výhľade na Aurlandsfjord z vyhliadky Stegastein. V pláne je túra na vrch Presten. Trasa povedie aj popri jazere Tyin, odkiaľ budete vidieť vrchy NP Jotunheimen.

7.deň:
po raňajkách nás čaká návrat do nórskej metropole Oslo. Po príchode do Oslo individuálny program. Ubytovanie.


8.deň:

po raňajkách nasleduje program v závislosti od času odchodu

Zmena programu vyhradená

minimálny počet účastníkov 6

Začiatok/nástup a koniec zájazdu je v Oslo.

Doprava do Oslo je individuálna.

Letiskový transfer z / na letisko Oslo – Gardermoen je zabezpečený v deň začatia a v deň skončenia zájazdu

Cena zájazdu 1.060,- €
Zahŕňa:

- dopravu 8 miestnym komfortným mikrobusom Mercedes v rámci programu / transfer z a na letisko Oslo – Gardermoen / - 1x ubytovanie v chatkách / Roldal Hyttegrend a camping / v peknom horskom prostredí lyžiarskeho strediska Roldal (2 spálne s poschodovými posteľami – 2x2 osoby, denna časť so sedačkou a TV, kuchyňa s jedálenským kútom, sociálne zariadenie, terasa) - 1x ubytovanie v chatkách / Hardanger feriesenter Neshagen / na brehu fjordu Hardangerfjord (2 spálne – 2x2 osoby, denna časť so sedačkou a TV, kuchyňa s jedálenským kútom, sociálne zariadenie, terasa) - 1x ubytovanie v dvojlôžkových izbách so soc. zariadením / Montana hostel / pod vrchom Ulriken. Na Ulriken je možnosť vyviezť sa lanovkou alebo fyzicky zdatnejší jedinci si to môžu vyšliapať. - 1x ubytovanie v dovolenkovom dome / Cheerful 4-bedroom home with fireplace / vzdialeneného len 1,5 km od centra Flamu (dom o rozlohe 200 m2, 3 spálne, plne vybavená kuchyňa, jedálenský kút, denná časť s tv, terasa s výhľadom na hory) - 1x ubytovanie v dovolenkovom dome / Steinsvoll Gard / (dom o rozlohe 150 m2, 3 spálne, plne vybavená kuchyňa, jedálenský kút, denná časť s tv, terasa s výhľadom na hory) - 2x hostel v Oslo / rodinne štúdio pre 6 osôb /
Nezahŕňa:
- prepravu do Nórska (individuálna) - komplexné cestovné poistenie - všetko ostatné, čo nie je zahrnuté v cene

Cena zájazdu 1.380,- €
Zahŕňa:
- dopravu 8 miestnym komfortným mikrobusom Mercedes v rámci programu / transfer z a na letisko Oslo – Gardermoen / - 1x ubytovanie co ville / Fjordside Panorama House Trolltunga / v peknom tichom prostredí nad mestom Odda (komfortne zariadená villa o rozlohe 220 m2 s výhľadom na mesto, hory a fjord) - 1x ubytovanie v dvojlôžkových izbách v meste Norheimsund / Thon Hotel Sandven / na brehu fjordu Hardangerfjord - 1x ubytovanie v dvojlôžkových izbách v Bergene / Thon Hotel Orion - 1x ubytovanie v dovolenkovom dome / Cheerful 4-bedroom home with fireplace / vzdialeneného len 1,5 km od centra Flamu (dom o rozlohe 200 m2, 3 spálne, plne vybavená kuchyňa, jedálenský kút, denná časť s tv, terasa s výhľadom na hory) - 1x ubytovanie v dvojlôžkových izbách v meste Fagernes / Scandic Valdres hotel - 2x ubytovanie v dvojlôžkových izbách v Oslo / Hotel Anker /
Nezahŕňa:
- prepravu do Nórska (individuálna) - komplexné cestovné poistenie - všetko ostatné, čo nie je zahrnuté v cene je