Kontakt

Nitra

+421 915 576 981

Nové Zámky

+421 915 841 605

Vráble

+421 915 841 811

O nás

Viac ako 25-ročná prax v cestovnom ruchu a 20 rokov viac...

Na stiahnutie

Turistika Trolltunga, Preikestolen a Kjerag

Destinácia: Nórsko
Kód zájazdu: 1250143
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Turistika

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Tri mená, ktoré priaznivcom turistiky v Nórsku určite nie je potrebné predstavovať. Každý vie, že sa jedná o tie najznámejšie turistické atrakcie nachádzajúce sa v tejto škandinávskej krajine. Každá jedna z týchto atrakcií priláka ročne tisíce turistov z rôznych kútov sveta, ktorí sú ochotní absolvovať túru, len aby si mohli urobiť selfie a uložiť si ju medzi ostatné trofeje alebo sa nimi pochváliť na sociálnych sieťach prostredníctvom svojich profilov. Samozrejme, mnohí prichádzajú kvôli jedinečným zážitkom, fascinujúcim výhľadom a úžasnej atmosfére, akú jednotlivé túry ponúkajú. Zájazd plný krásnych miest, drsnej severskej prírody a nezabudnuteľných zážitkov je skvelou voľbou pre milovníkov horskej turistiky.

Turistické atrakcie:
Heddal – drevený kostol z 12. storočia, Dyrskar – turistická cesta, Roldalsfjellet turistvei ( Touristroad ), vodopád Latefossen, Vidfossen, Trolltunga, Preikestolen, Lysefjorden, Kjerag ...

Popis zájazdu
1.deň:

po prílete nasleduje presun do nórskej metropoly Oslo. Program v závislosti od času príchodu. Ubytovanie


2.deň:

po raňajkách sa vydáme na cestu do horskej oblasti Roldalsfjellet, ktorá sa v zimných mesiacoch mení na známe lyžiarske stredisko. Strávime tu dve noci.


3.deň:

v skorých ranných hodinách vyrazíme do Skjeggedal, odkiaľ podnikneme túru na Trolltungu. Túra na Trolltungu ( 1180 m.n.m. ) je považovaná za náročnú. Dĺžka túry z hlavného parkoviska v Skjeggedal tam aj späť je 28 km s výškovým prevýšením 800 metrov. Na prejdenie túry sa počíta s časom 8 – 12 hodín vrátane prestávok. Na túru sa odporúča vydať skoro ráno. Niektorí to riešia s prenocovaním pri Trolltunge a návratom na druhý deň.

4.deň:

po raňajkách nasleduje presun do oblasti Jorpeland a výstup na Preikestolen ( kazateľňa ). Preikestolen je obrovský skalný blok vysunutý zo zvislej skalnej steny týčiaci sa 604 metrov nad hladinou Lysefjordu. Je najväčším magnetom na turistov v oblasti Rogaland. Ročne ich pritiahne viac než 250.000. Túra je dlhá 4,1 km a trvá približne 2 - 3 hodiny / jeden smer. Vyhliadková plošina ponúka dychberúce panoramatické výhľady. Po túre sa premiestnime do oblasti Sirdal. Ubytovanie.


5.deň:

po raňajkách je v pláne túra na vrch Kjerag. Hora rozkladajúca sa pri východnom konci Lysefjordu sa týči do výšky 1110 m.n.m. Lákadlom turistov je veľký kameň zaseknutý medzi dvomi skalami ( Kjeragbolten ). Dĺžka túry je 4,6 km a predpokladaný čas na jej prejdenie sa uvádza 5 hodín. Po túre nasleduje návrat do Oslo. Ubytovanie.


6.deň:

po raňajkách individuálny program v závislosti od času odchodu

Zmena programu vyhradená
Minimálny počet osôb 5
Začiatok/nástup a koniec zájazdu je v Oslo.
Doprava do Oslo je individuálna.

Cena zájazdu od 470,- €
Zahŕňa:

- dopravu 8 miestnym komfortným mikrobusom Mercedes v rámci programu - 2x turistická chata s vlastným soc. zariadením / Roldal Seim camping / v horskom prostredí - 1x dovolenkový dom - ubytovanie v dvojlôžkových izbách s vlastným soc. zariadením / Fidjeland 42 / v krásnom horskom prostredí - 2x ubytovanie v Oslo / hostel /

Nezahŕňa:

- prepravu do Nórska ( individuálna ) - komplexné cestovné poistenie - všetko ostatné, čo nie je zahrnuté v cene

Cena zájazdu od 710,- €
Zahŕňa:

- dopravu 8 miestnym komfortným mikrobusom Mercedes v rámci programu - 2x turistická chata s vlastným soc. zariadením / Roldal Skysstasjon Cottages / horskom prostredí - 1x ubytovanie v dvojlôžkových izbách s vlastným soc. zariadením / Sirdals Resort Apartmens / v krásnom horskom prostredí
- 2x ubytovanie v dvojlôžkových izbách s vlastným soc. zariadením / hotel Oslo / - raňajky

Nezahŕňa:

- prepravu do Nórska ( individuálna ) - komplexné cestovné poistenie - všetko ostatné, čo nie je zahrnuté v cene