Kontakt

Nitra

+421 915 576 981

Nové Zámky

+421 915 841 605

Vráble

+421 915 841 811

O nás

Viac ako 25-ročná prax v cestovnom ruchu a 20 rokov viac...

Na stiahnutie

Rumunsko - Transylvánia

Destinácia: Rumunsko
Kód zájazdu: 1278932
Cena od: 1 269 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

03.07.2024 7 dní First Minute 1 269 € +0 € odlet: Viedeň letecká
14.08.2024 7 dní First Minute 1 389 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Na poznávacom zájazde do Rumunska stratíte aj tie posledné predsudky, ak ste o Rumunsku mali. Presunom rumunským vidiekom sa vrátite v čase, no uznáte že je krásny, úhľadný a nesie v sebe hrdosť na rumunskú tradíciu. Naprieč rumunskom Vás prekvapia prenádherné historické pamiatky, starobylé a malebné mestečká s neopísateľnou atmosférou, alebo svetové unikáty akými sa pýši práve Rumunsko. Tými budú okrem hradov a zámkov, aj najkrajšia horská cesta na svete, alebo perla Rumunska - Palác parlamentu v hlavnom meste Rumunska, Bukurešti. Poznávací zájazd do Rumunska Vám prinesie viac ako si viete predsataviť!

Prekvapivá krása tam, kde by ste to najmenej čakali. Rumunský klenot nevídanej hodnoty v spojení s výbornými sprievodcami a skvelou atmosférou Vám spríjemní život a zaradí sa medzi Vaše najkrajšie cestovateľské spomienky. V Rumunsku zanecháte aj svoje posledné predsudky a budete prekvapení, aký pokrok má táto krajina za sebou.


Pre cestovateľov, ktorí chcú do zbierky kus histórie Európy s jej zvykmi a tradíciami, pre klientov, ktorí majú radi dobrú partiu a príjemnú atmosféru na okruhoch krajinami s našimi skvelými sprievodcami. V Rumunsku si zároveň  príde na svoje každý, deti fascinuje Dracula, milovníci histórie rôznorodé pamiatky a pozostatky socializmu, mladých lacné jedlo, chutné drinky a večerné centrum.

Program:
1.Deň: Začína sa cetsa za spoznávaním tajomného Rumunska
Po stretnutí v BA so slovenským sprievodcom sa spoločne odvezieme  na letisko vo Viedni a odlietame do rumunského mestečka Kluž. Po prílete nás očakáva už iba transfer na hotel, ubytovanie a noc v hoteli.

2.Deň: Dnes sa zabavíme a nadýchneme zdravia v soľnej jaskyni, ale aj plnými dúškami vychutnáme pôvabné rumunské mestečko, rodisko Draculu a jeho zákutia 
Pol hodinku po tom, ako opustíme hotel sa ocitáme v najkrajšom podzemnom kráľovstve na zemi, alebo soľnom zábavnom parku? Rekonštrukcia niekdajšej soľnej bane Salina Turda z 13.st., ktorá kedysi zásobovala bielym zlatom Habsburgovcov, stála vyše 5 mil. Eur, ale rozhodne stála za to. Nie je to totiž žiadna nudná a jednotvárna prehliadka. V miestnosti Rudolfa Habsburského je amfiteáter s vyhrievanými sedadlami, ruské koleso, bowling, minigolf, či obchodíky so suvenírmi. Naša prehliadka bude trvať približne hodinu a pol a verte, že bude v skutku zábavná. A nemyslíme si to iba my. Portál Bussiness insider umiestnil soľnú baňu Salina Turda na 1.miesto v rebríčku najkrajších miest pod zemou. No nenavštívte to. Popoludní navštívime kráľa všetkých upírov – grófa Draculu. Jeho hrad si necháme na zajtra, dnes to bude v jeho rodnom mestešku Sighisoary. Aké je malé, také je pôvabné. Všetky mestečká, ktoré v Rumunsku navštívime majú jednoducho svoju atmosféru a Sighisoary nie je výnimkou. Navštívime tu rodný dom pána Draculu, schodisko učencov, kto bude mať chuť a silu si môže vykráčať až hore na vyhliadku Hodinovej veže, pochutnáme si snáď aj na dobrej kávičke v niektorej z útulných kaviarničiek tohto rozkošného mesta a vychutnáme si každý okamih nášho výletu do Rumunska. Na záver dňa sa presunieme do Brašova, kde sa ubytujeme a prenocujeme. Po návrate na hotel, ktorý máme v centre Brašova nám nič nebráni vychutnať si krásny večer v niektorej z rumunských reštaurácií, či kaviarní.

3.Deň: V znamení historických sídel, Drakulu, rumunskej kráľovskej rodiny a tradičných rumunských trhov a rumunských špecialít
Po odchode z hotela sa asi po hodine cesty ocitáme v prenádhernej horskej rumunskej prírode, v jednom z najkrajších horských mestečiek v Rumunsku, mestečku Sinaia, na mieste ktoré očarilo aj rumunského kráľa Karola I. natoľko, že sa tu rozhodol vybudovať sídlo rumunskej kráľovskej rodiny. Navštívime tu prenádherný zámok Peleš, navrhnutý v štýle alpských horských víl, nemeckým architektom Johanesom Schultzom. V honosne zariadených 170-tich  miestnostiach s 30-timi kúpeľňami nájdeme mnohé poklady. Naše oči poteší  veľkolepá výzdoba plná zlata a mramoru, starožitný nábytok rumunskej kráľovskej rodiny, vzácne koberce, taliansky mramor, zbierky kráľovských zbraní a brnení, ale i vzácne maľby Gustava Klimta. Popoludnie sa oäť presunieme rumunskou krajinou a zastavíme sa na návšteve vo vraj najdrahšej nehnuteľnosti v Európe. Ano je to Draculov hrad. Hrad Bran, ktorý preslávil slávny román Brama Stockera. Rozkošný stredoveký minihrad na Vaše zmysly zapôsobí viac ako ktorékoľvek iné miesto v Rumunsku. Pred prehliadkou alebo po nej, podľa toho, akí hladní budeme, navštívime trhy pod hradom, ktoré patria medzi najpestrejšie počas našej trasy Rumunskom. Nájdete tu nielen klasické suveníry, ale i typické vyšívané košele a blúzky, či miestne špeciality – syry a jedlá od výmyslu sveta. Práve tu ochutnáme rumunský folklór všetkými našimi zmyslami. Po tom, čo si dosýta vychutnáme hrad Bran a rumunské trhy sa presunieme späť do Brašova, kde si doprajeme ešte spoločnú prechádzku centrom mesta a individuálny večerný program, ktorý si môžete dopriať v jednej s príjemných rumunských reštaurácií s výhľadom na krásne historické centrum.

4.Deň: * platí pre termíny zájazdov júl - august

Dnes platí aj cesta je cieľ. Tá naša povedie v Rumunsku najkrajšou horskou cestou na svete 

Dnešný deň venujeme očarujúcej rumunskej prírode. Prebrázdime najkrajšiu horskú cestu na svete – Transfagarasan. Cesta bola vybudovaná v 70-tych rokoch za prezidenta Ceausescu, má okolo 155km a spája mestá Bascov a Cartisoara. prechádza popri jazere Vidraru a ponúka nezabudnuteľný zážitok, pre ktorý sa oplatí cestovať. Fotky a spomienky, ktoré počas cesty Transfagarasanom ukoristíte Vám bude závidieť nejeden cestovateľ. K záveru dňa pricestujeme až k Sibiu, prejdeme sa centrom mesta  a vychutnáme si podvečer v tomto krásnom mestečku.


4.Deň: * platí pre všetky termíny zájazdov okrem mesiacov júl a august

Dych berúca architektúra v rumunskej Bukurešti a fascinujúci Ceausescuho palác 

Po raňajkách sa presunieme na cestu Rumunskom smer juh - do takmer dvojmiliónového hlavného mesta Rumunska, do Bukurešti. Všetky predsudky o Rumunsku, ktoré sme už síce stratili v predchádzajúce dni, v Bukurešti nemajú už žiadnu šancu. Veď aj podľa viacerých svetových ekonomických denníkov je Bukurešť jedna z najrýchlejšie rozvíjajúcich sa metropol v Európe. Počnúc cestou kvalitnou autostrádou sa dostávame do modernej, pulzujúcej metropoly štyri krát väčšej ako naša Bratislava, ktorá nenechá ľahostajným nejedného cestovateľa. Ako prvé nás uchváti jedinečná architektúra nie len z čias socializmu, ktorej je tu hojde, ale aj mnoho nádherných historických budov, mnohých krásnych secesných, z predchádzajúcich storočí, vďaka ktorej Bukurešť vlastní dokonca aj prívlastok " Paríž Východu". Možno kvôli monumentálnemu Víťaznému oblúku z 19.st, ktorý sa nápadite podobá tomu v Paríži, či famóznemu Bulváru Unirii, kam určite zavítame. Tento obrovský bulvár bol vybudovaný po páde Ceausescuvho režimu podľa vzoru parížskej Champs-Elysees, v rovnakom luxuse aj dĺžke 3500m. Za pohľad nám stojí určite aj nádherné Námestie jednoty s rovnomennou obrovskou fontánou Unirii.  V historickom centre Bukurešti, ktorej časť siaha dokonca do 15.st, sa prejdeme nádhernými historickými uličkami natrafíme aj na skvostný a historicky cenník malý kostolík - Stavropoleos, ktorý, hoci je maličký, patrí medzi najvýznamnejšie kostoly v Rumunsku. Pochádza z 18.st, dal ho postaviť grécky mních a jeho bohato zdobený interiér je pastvou pre oči aj dnes. V Bukurešti navštívime samozrejme aj jej najväčšiu atrakciu - druhú najrozľahlejšiu stavbu na svete - Budovu Parlamentu, postavenú Ceausescum. Celková rozloha má 2,7km x 2,4km.  Tento palác je vraj dokonca viditeľný aj z vesmíru!. Na jeho prehliadke si prezrieme najzaujímavejšie a najkrajšie z jeho 1100 miestností. A popisovať ho, nemá žiadny význam. Nádheru, veľkoleposť, grandióznosť až bláznostvo tejto stavby, jej monumentálny exteriér a dychberúci interiér - je treba vidieť, vnímať a dotknúť sa na vlastnej koži! Po prehliadkach ubytovanie, noc v hoteli, popríade si môžete vychutnať posledný večer s nočnou Bukurešťou.

5.Deň: Posledné nákupy suvenírov a vraciame sa z Rumunska domov 
Po raňajkách a odubytovaní nás čaká posledný presun smer Kluž / Bukurešť. Ešte pred odletom, pokiaľ nám to čas umožní, sa zastavíme v centre mesta, pomíňame posledné rumunské lei a v popoludňajších hodinách odlietame smer Viedeň, kde nás už bude očakávať náš transfer a návrat do BA.


5 dní / 4 noci
Cena je konečná bez ďalších skrytých poplatkov Všetky poplatky v cene, vstupy, transfer  z BA, dodatočne neplatíte žiadne dodatočné poplatky. Prečítajte si na konci stránky Parametre zájazdu a  " Cena zahŕňa "
Žiadne príplatky k cene zájazdu navyše
Spôsob platby: záloha 30% ceny zájazdu po zaslaní Zmluvy o zájazde, doplatok splatný do 46 dní pred odchodom. 100% úhrada pokiaľ je zájazd objednaný v lehote kratšej ako 46 dní pred zájazdom.
Protipandemické opatrenia: žiadne, nevyžaduje sa ani očkovanie, ani PCR test
SEZÓNA 2023 OTVORENÁ! Využite FIRST MOMENT ZĽAVY na zájazdy 2023.

FIRST MOMENT Zľavy v predpredaji  sú platné maximálne do konca roka 2022, alebo do vypredania určitého počtu miest v každom termíne. First moment zľavy sú najvyššie zľavy v roku. Ceny zájazdov v predpredaji sú nižšie z toho dôvodu, že ak pre Vás po objednaní zájazdu rezervujeme letenky niekoľko mesiacov pred termínom sú ich ceny sú nižšie. S približujúcim sa termínom, ako  napr. mesiac pred termínom,  sú už ceny leteniek  vyššie, teda aj ceny zájadov sa zvyšujú. Odporúčame preto objednať si vybraný zájazd čím skôr, pričom postačuje minimána záloha 30% s doplatkom až 46 dní pred odchodom.

Termín 25.4.-29.4.2023 VYPREDANÝ
Termín 16.5.-20.5.2023 VYPREDANÝ
Hľadáme spoluubytovanie ( nemusíte ako 1 osoba platiť  príplatok za 1-lôžkovú izbu ) v týchto termínoch:
V termíne 4.7.-8.7.2023 - 1 dámu