Kontakt

Nitra

+421 915 576 981

Nové Zámky

+421 915 841 605

Vráble

+421 915 841 811

O nás

Viac ako 25-ročná prax v cestovnom ruchu a 20 rokov viac...

Na stiahnutie

Veľký okruh severným Thajskom

Destinácia: Thajsko
Kód zájazdu: 1300781
Cena od: 1 919 €
Príplatky od: 399 €
Poznávacie zájazdy
Exotika

Výber termínu

12.07.2024 15 dní Last Minute 1 969 € +399 € odlet: Praha letecká
01.11.2024 15 dní First Minute 1 989 € +399 € odlet: Praha letecká
10.01.2025 15 dní First Minute 1 919 € +399 € odlet: Praha letecká
07.02.2025 15 dní First Minute 1 919 € +399 € odlet: Praha letecká
07.03.2025 15 dní First Minute 1 919 € +399 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu

Vydáte sa po stopách thajského národa. Bývalé hlavné mestá Ayutthaya a Sukhothai patria k míľnikom thajskej histórie. Putovanie zavŕšite odpočinkom pri mori.


Program
1: ODLET Z PRAHY/VIEDNE DO BANGKOKU
Odbavenie na letisku v Prahe 2 hodiny pred odletom a let s prestupom do Bangkoku.

2: PRÍLET DO BANGKOKU
Raňajky v lietadle, popoludní prílet do Bangkoku, transfer do hotela, ubytovanie.

3: SPOZNÁVANIE BANGKOKU VRÁTANE KRÁLOVSKÉHO PALÁCA
Raňajky. Celodenná fakultatívna prehliadka mesta. Navštívite chrám Wat Traimit v čínskej štvrti, kde sa nachádza socha zlatého Budhu, ktorá je vyrobená z 5,5 t rýdzeho zlata, ďalej chrámový komplex Wat Po so sochou ležiaceho Budhu. Popoludní uvidíte kráľovský palác - Grand Palace a tu si prezriete chrám Wat Phra Kaeo, v ktorom sa nachádza jeden z najvýznamnejších symbolov Thajska - socha Smaragdového Budhu. Potom budete mať možnosť neopakovateľného zážitku z plavby loďou po kanáloch rieky Chao Phraya, vodnej tepny mesta, počas ktorej sa pozriete na chrám Wat Arun. V závere prehliadky tiež navštívite manufaktúru drahých kameňov a zlata. Príchod do hotela.

4: SÍDLO DÁVNYCH KRÁĽOV AYUTTHAYA
Raňajky. Odchod z hotela v Bangkoku do Bang Pa-in, letného paláca kráľov Ayutthaye. Po prehliadke prejazd do neďalekej Ayutthaye, starobylého hlavného mesta Juhovýchodnej Ázie v rokoch 1350 až 1767. V roku 1767 bolo mesto úplne zničené obyvateľmi Barmy a znova celé odkryté bolo až v roku 1956. Ayutthaya ponúka fascinujúci pohľad na čiastočne zachovalé stavby z obdobia najväčšieho rozkvetu ríše. Navštívite chrám Wat Yai Chai zo 14. storočia, ďalej Wat Pra Mongkol Bophit a priľahlý kráľovský palác Wat Si Saket zo 14. storočia. Potom Vás čaká cesta do mesta známeho predovšetkým pestovaním banánov - Phitsanuloku, ubytovanie a večera.

5: SÍDLO PRVÝCH KRÁĽOV SUKHOTHAI
Po raňajkách prehliadka chrámu Wat Phra Sri Rattana Mahathat, kde sa nachádza 2. najvýznamnejšia budhistická socha v Thajsku z bronzu a kópia teakových dverí z paláca Smaragdového Budhu v Bangkoku. Potom sa presuniete do Sukhothai, prvého hlavného mesta thajskej ríše, jedného z najvýznamnejších miest severného Thajska. Prezriete si múzeum a priľahlý Historický park, ktorý sa rozkladá na ploche viac než 16 ha. Navštívite chrám Wat Sa Si, kedysi určený iba pre budúcich mníchov, ďalej Wat Mai a predovšetkým Wat Mahathat - hlavný kráľovský chrám, okolo ktorého je rozmiestnených 240 menších pagod. Po obede sa zastavíte pri chráme Wat Sri Chum- chrám hovoriaceho Budhu, určený na povzbudenie vojska. Potom sa presuniete do mestečka Lampang, posledného mesta v Thajsku, kde ešte aj v dnešnej dobe jazdia koče ťahané koňmi. Ubytovanie, večera.

6: HORSKÉ DOMORODÉ KMENE
Raňajky. Dopoludnia prejazd do Chiang Rai, veľmi rýchlo rozvíjajúceho sa mesta severného Thajska. Cestou zastávka pri modernom chráme - Wat Rong Khun. Po obede plavba loďou k horským kmeňom Akha a Karen. Prehliadka horskej dediny a miestnych obyvateľov v domorodých krojoch s úplne odlišným jazykom a zvykmi. Dedinka je súčasne aj sloňou farmou, možnosť fakultatívnej jazdy na slonoch okolitou prírodou (cca 1 hodina). Po návrate do Chiang Rai ubytovanie v hoteli a večera.

7: GOLDEN TRIANGLE - NA HRANICI THAJSKA, LAOSU A MYANMARU
Po raňajkách odchod do Chiang Saen, kde si prezriete chrám Wat Chedi Luang, ktorého dominantou je ohromná pagoda. Potom sa presuniete na Zlatý trojuholník - Golden Triangle, kde rieky Ruak a Mae Khong tvoria hranicu medzi Thajskom, Laosom a Myanmarom. Cestou krátka zastávka s možnosťou fakultatívnej návštevy dediny horských kmeňov. Výlet rýchloloďou po rieke Mae Khong s možnosťou návštevy laoského územia. Celá tunajšia oblasť je známa tiež ako centrum pestovania ópia, prehliadka ópiového múzea. Popoludní odchod do Mae Sai, najsevernejšieho mesta Thajska a jedného z dvoch oficiálnych prechodov do Myanmaru. Zastávka s výhľadom na myanmarské územie s pagodou Shwedagon. Potom sa presuniete do Chiang Mai, hlavného mesta severného Thajska.

8: CENTRUM BUDHIZMU CHIANG MAI
Raňajky. Chiang Mai, bývalé hlavné mesto ríše Lanna (13. - 16. storočie) je známe ako centrum budhizmu a ľudovej tvorivosti Thajska. Predpoludním navštívite niekoľko dielní (výroba dáždnikov, vejárov a hodvábu, spracovanie striebra, kožiarskych výrobkov,...). Po obede sa vydáte na horu Doi Suthep, ktorá sa vypína nad mestom v nadmorskej výške 1.605 m. Nájdete tu jeden z najmladších, zároveň však najkrajších thajských chrámov - Wat Doi Suthep, najvýznamnejší chrám severného Thajska, v ktorom je podľa povesti uložená časť pozostatkov Budhu. Navštívite tiež strieborný chrám Wat Sri Suphan. Večera v reštaurácii s ukážkami ľudového tanca.

9: ODLET PATTAYA
Raňajky. V dopoludňajších hodinách odchod na letisko v Chiang Mai, odlet do Bangkoku, transfer do prímorského letoviska Pattaya. Ubytovanie v hoteli Sunshine Garden, kúpanie, voľno.

10 - 13: LETOVISKO PATTAYA
Voľný čas. Po dohovore s delegátom odporúčame fakultatívne výlety do tropickej záhrady Nong Nooch Village, večernú transvestit show Alcazar či Tiffany, celodenný výlet na koralový ostrov Ko Larn alebo ostrov Ko Samet.

14: PATTAYA - BANGKOK - PRAHA/VIEDEŇ
Raňajky. Transfer na letisko v Bangkoku, odlet do Prahy/Viedne.

15: PRÍLET DO PRAHY/VIEDNE
Prílet do Prahy/Viedne.

Poznámka: minimálny počet účastníkov zájazdu - 12 osôb.

Termíny sú štandardne realizované leteckou spoločnosťou Emirates Airlines - na trase Praha/Viedeň - Dubaj - Bangkok - Dubaj - Viedeň/Praha.

Rozloženie pobytu (12 nocí): Bangkok - 2 noci, okruh severným Thajskom - 5 nocí, pobyt pri mori - 5 nocí.

Zmena programu vyhradená.

*cestovné poistenie ECP PLUS zahŕňa krytie liečebných nákladov vo všetkých krajinách (aj 3. stupeň varovania Ministerstva zahraničných vecí SR) aj v prípade ochorenia COVID-19, náklady na ubytovanie v prípade karantény do výšky 50,- EUR/noc, spätnou cestou vyvolané dodatočné cestovné náklady do výšky 1.000,- EUR a preplatenie storno poplatkov bez spoluúčasti.

Cena zahrnuje:
leteckú dopravu Praha - Bangkok - Praha s prestupom (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie, možný príplatok)
leteckú prepravu Chiang Mai - Bangkok
12 x nocľah v hoteloch 3*- 4* (2 noci v Bangkoku s raňajkami; 5 nocí v severnom Thajsku s plnou penziou; 5 nocí s raňajkami v Pattayi)
program, transfery klimatizovanými minibusmi a vstupy podľa itineráru
služby sprievodcu CK a miestneho sprievodcu

Cena nezahrnuje:
letiskové taxy 399,- EUR/osoba
fakultatívne výlety
prepitné 20,- USD/osoba
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)