Bologna & Ravenna & Padova

Bologna & Ravenna & Padova - Pamiatky a architektúra Bologna & Ravenna & Padova - Pamiatky a architektúra Bologna & Ravenna & Padova - Pamiatky a architektúra Bologna & Ravenna & Padova - Pamiatky a architektúra Bologna & Ravenna & Padova - Pamiatky a architektúra Bologna & Ravenna & Padova - Pamiatky a architektúra Bologna & Ravenna & Padova - Pamiatky a architektúra Bologna & Ravenna & Padova - Pamiatky a architektúra Bologna & Ravenna & Padova - Pamiatky a architektúra
Destinácia: Taliansko
Kód zájazdu: 1307494
Cena od: 889 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

29.05.2024 5 dní First Minute 889 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
5-dňový letecký zájazd

Perex:
Tri talianske "grácie" Bologna, Ravenna a Padova sa vám predstavia nielen umelecky, ale aj svojím vycibreným vkusom na veľkých námestiach a v úzkych uličkách. Elegantná Bologna plná tých najkrajších a najdlhších arkád, má aj dve šikmé veže a najstaršiu univerzitu v Európe, mozaiková Ravenna je o dielach Ríma a Byzancie a zelená Padova má najstaršiu botanickú záhradu na svete. Poteší vás aj Comacchio ako "malé Benátky", či historické centrum vo Ferrare. 
 

Program:
1. deň:
Transfer z Bratislavy na letisko Viedeň, odlet do Bologne, transfer do centra, prehliadka historického mesta, ktoré je sídlom najstaršej univerzity v Európe. Pozrieme si starobylé centrum s množstvom zaujímavých architektonických pamiatok, ako námestia Piazza Maggiore a Piazza del Nettuno s Neptúnovou fontánou, gotickú radnicu, Palác di Enzo, katedrálu San Pietro, veže Asinelli a Garisenda. Panorámu mesta dotvárajú rozsiahle systémy elegantných arkád - stĺporadí, ktorými je Bologna preslávená. Spolu tu existuje asi 38 kilometrov pasáží v historickom centre a vyše 45 km v celom meste, vďaka ktorým sú možné dlhé prechádzky chránené pred horúcim slnkom. Pasáž Portico San Luca so 666 arkádami a dĺžkou 3,5 km, ktorá spája stredovekú bránu Porta Saragozza a baziliku San Luca je považovaná za jednu z najdlhších na svete. V podvečerných hodinách odchod na ubytovanie v okolí, fakultatívne večera.

2. deň:
Raňajky, odchod do mestečka Dozza, zaradeného do zoznamu najkrajších talianskych mestečiek, známeho domami s fasádami ozdobenými maľbami zvanými murales.V pevnosti na námestí možno v regionálnej enotéke ochutnať a kúpiť vynikajúce miestne vína. Pokračovanie do jedného z najpozoruhodnejších talianskych historických miest Ravenny (UNESCO) s unikátnymi zachovalými pamiatkami s mozaikovitou výzdobou interiéru z obdobia existencie Rímskeho impéria a Byzancie, ktoré sú najkrajšími v západnej Európe. K zaujímavým historickým pamiatkam patrí aj františkánsky kláštorný kostol San Francesco z 5. storočia, kostol San Vitale, Mauzóleum Gally Placidie, bazilika Sant`Apollinare Nuovo a Národné múzeum so sochami, rezbárskymi dielami zo slonoviny a inými predmetmi veľkej historickej hodnoty.  Ďalej uvidíme mauzóleum cisára Theodorica, hrob slávneho básnika Dante Allighieriho, Palazzo Communale, Baptistérium, či Arcibiskupský palác. Odchod na ubytovanie, po ceste ochutnávka vína. Fakultatívne večera.

3. deň:
Po raňajkách nás čaká návšteva čarovného univerzitného mesta Ferrara (UNESCO), ktorého  historické centrum je plné úzkych uličiek a palácov prevažne zo 14. a 15. storočia. Najvýznamnejšou pamiatkou je Castello Estense, ktorý bol kedysi sídlom vládnuceho rodu d´Este. Počas prehliadky uvidíme mnohé architektonické skvosty ako napr. Palazzo dei Diamanti z 15. storočia, Casa Romei s krásnymi freskami, pozrieme si tiež katedrálu a radnicu. Pokračovanie do očarujúceho mesta Comacchio s unikátnou polohou na 13-tich piesočnatých ostrovčekoch medzi morom a lagúnou, ktoré je vďaka prepracovanému systému kanálov nazývané aj „malé Benátky“. Medzi najväčšie dominanty mesta patrí most Tre Ponti zo 17.stor., spájajúci 5 ostrovov. Odchod na ubytovanie, fakultatívne večera.

4. deň:
Raňajky, odchod do malebného mesta Padova so slávnou univerzitou a mnohými významnými historickými pamiatkami. Mesto má zachovalé starobylé centrum, ktorému dominuje veľkolepá Basilica di Sant´Antonio, jeden z najväčších chrámov v Taliansku. Najznámejším symbolom Padovy je oválne námestie Prato della Valle. Jeho stred zdobí park, lemovaný 78 sochami významných obyvateľov mesta. K umeleckým skvostom patrí kaplnka Scrovegni vyzdobená nádhernými freskami od maliara Giotta. Padova má ešte jedno svoje naj – nachádza sa tu najstaršia botanická záhrada na svete Orto Botanico, ktorá je súčasťou zoznamu dedičstva UNESCO. Odchod na ubytovanie, fakultatívne večera.  

5. deň:
Raňajky, transfer na letisko, odlet do Viedne, transfer do Bratislavy.

Poznámka:
Zmena letových časov, miesta odletu a programu vyhradená.


Ubytovanie:
4 x v hoteli 3*

Stravovanie:
4 x raňajky


Doprava:
Letecká, autokarová počas výletov.


Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfer Bratislava - Schwechat - Bratislava. Miestnu dopravu počas výletov. 4x ubytovanie s raňajkami v hoteli 3*. Ochutnávku vína. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Doplatok za 4 večere. Vstupy. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie.