Kontakt

Nitra

+421 915 576 981

Nové Zámky

+421 915 841 605

Vráble

+421 915 841 811

O nás

Viac ako 25-ročná prax v cestovnom ruchu a 20 rokov viac...

Na stiahnutie

Slnečná Malta - krajina mystická a nepoznaná LETECKY

Destinácia: Malta
Kód zájazdu: 1316249
Cena od: 579 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

13.06.2024 4 dni First Minute 579 € +0 € odlet: Bratislava letecká
19.09.2024 4 dni First Minute 579 € +0 € odlet: Bratislava letecká

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Navštívte Maltu - ostrov večného slnka, kde nájdete zaujímavé historické mestá, typické farebné loďky, štýlové balkóny, trblietavé more, dedinu Pepka námorníka, výbornú kuchyňu s exotickou zmesou chutí, uvoľnenú a kľudnú atmosféru, ale aj príjemných a milých ľudí.

Program :

1.deň :
odlet z Bratislavy na Maltu. Po prílete presun na hotel. Ubytovanie. Individuálny program, alebo program so sprievodkyňou.


2.deň :
po raňajkách navštívite hlavné mesto Malty - Valletu, ktorá bola zvolená za hlavné mesto kultúry na rok 2018. Valleta je veľmi pôvabné historické mesto, napriek tomu, že je malá, nájdete tu všetko, čo k hlavnému mestu patrí. Zakladatelia mesta rozhodli, že pôjde o ,,mesto budované ušľachtilými mužmi pre ušľachtilých mužov", dodnes si uchováva eleganciu 16. storočia. Valetta je dokonca zaradená do zoznamu UNESCO. Domy skrášľujú typické maltské balkóny, okúzlia vás starobylé paláce a kostoly, úzke uličky, námestia, parky, záhrady a divadlo. Počas prehliadky mesta uvidíte významné historické pamiatky ako napríklad: katedrálu sv. Pavla, Karmelitánsku baziliku, Republika Street, katedrálu sv. Jána Krstiteľa, parlament, kráľovskú operu, mestskú bránu, horné záhrady Barrakka. Určite odporúčame nevynechať návštevu Katedrála sv. Jána Krstiteľa, nakoľko strohý exteriér je úplným kontrastom toho, čo uvidíte vo vnútri - ohromujúcu záplavu barokového zlatenia a zdobenia v interiéri. Už len podlaha pôsobí ako koberec, tvorený rôzno-farebnými mramorovými náhrobkami, do ktorého sú vytesané pôvabné symbolické obrazy. A milovníci umenia tu nájdu jeden skutočný poklad - Caravaggiovo dielo - Sťatie svätého Jána Krstiteľa. V popoludňajších hodinách návšteva pôvabného mestečka Vittoriosa, ktorá je súčasťou "Troch miest". Prejdete sa starobylými uličkami Vittoriossi a výhľad cez záliv na Valletu vás určite uchváti. Vittoriosa je len 800 metrov dlhá v najširšom mieste má len 400 metrov, takže sa tu ťažko stratíte. Individuálny program. Vo večerných hodinách odchod na hotel. Nocľah.

3.deň :
po raňajkách zastávka v netypickom kostole v Moste. Kostol je známy svojou kupolou, ktorá je treťou najväčšou na svete. Neskôr na vás čaká jedno z najnavštevovanejších miest Malty - Mdina. Je to bývalé hlavné mesto Malty a prezýva sa aj tiché mesto. Mdina je pretkaná roztomilými uličkami, ktoré vás dovedú k mnohým historickým pamiatkam ako sú kostoly, kláštory a paláce maltskej šľachty zo 17.storočia. Mdina je plná nádherných stavieb vo farbe medu. Nakoniec si oddýchnete na najväčšej a najdlhšej piesočnatej pláži na Malte - Mellieha bay s krásnou priezračnou vodou. Individuálny program, oddych pri mori s možnosťou kúpania sa. V podvečerných hodinách odchod na hotel a cestou foto-zastávka s výhľadom na známu filmovú dedinku Popeye Village, ktorá sa preslávila muzikálom Pepek námorník, ktorého stvárnil známy herec Robin Williams.

4.deň :
po raňajkách objavíte najkrajší prístav na Malte - mestečko Marsaxlokk, kde sa práve v nedeľu koná typický rybí trh, kde môžete obdivovať stredomorské poklady, predtým ako sa presunú do kuchýň špičkových hotelov a reštaurácii. Nábrežie mestečka lemujú staré nízke domy a vo vodách prístavu sú zakotvené pestré rybárske člny, ktoré sa prezývajú "luzzu". Mestečko Marsaxlokk je známe kvalitnými morskými reštauráciami, kde si môžete pochutnať na všetkých možných rybích pochúťkach. Neskôr vás čaká výlet do modrej jaskyni Blue Grotto, kde sa more pohralo s vápencovými útesmi a s nádhernými odtieňmi modrej. Vytvorili sa tu čarokrásne zákutia. Na výlet loďkou budete dlho spomínať. Nakoniec sa zastavíte v jednej z najväčších atrakcií Malty - chrámy Hagard Quim, ktoré sú dokonca staršie ako egyptské pyramídy či Stonehage. V popoludňajších hodinách presun na letisko. Odlet na Slovensko v podvečerných hodinách.

Zmena programu vyhradená. Zájazd sa podrobuje letovému poriadku. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
leteckú dopravu Bratislava - Malta - Bratislava
letiskové a servisné poplatky
služby overeného sprievodcu počas celého zájazdu
prehliadku miest podľa programu
3 x ubytovanie v 3* hoteli
3 x raňajky
1 x príručnú batožinu do 5 kg ( 40 x 25 x 20 cm)
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
príplatok za jednolôžkovú izbu 50 € / osoba / noc
príručná batožina do 10 kg ( 55 x 40 x 20 cm) + priority boarding - 45 €
pobytová taxa v hoteli cca 5 € / osoba/ noc ( platí sa priamo v hoteli)
garantované sedenie vedľa seba v lietadle - 20 € / osoba ( len v prípade záujmu)
lokálna doprava na Malte ( všetky výlety:  Mosta, Mdina, Mellieha bay, Marsaxlokk, zastávka pri chrámoch Hagard Quim ) + transfer z letiska a na letisko - cca 90 € / osoba. Platí sa na mieste ( presná suma záleží od počtu cestujúcich. Celková suma za dopravu bude rozpočítaná na každá osobu rovnomerne )
katedrála sv.Jána Krstiteľa - 15 € / osoba
výlet loďkou Blue Grotto - 8 € / osoba
Hagar Qim - 10 € / osoba
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.