Kontakt

Nitra

+421 915 576 981

Nové Zámky

+421 915 841 605

Vráble

+421 915 841 811

O nás

Viac ako 25-ročná prax v cestovnom ruchu a 20 rokov viac...

Na stiahnutie

Tekvicové slávnosti v Retzi, zážitková vínna pivnica a veterný mlyn

Destinácia: Rakúsko, Dolné Rakúsko, Retz
Kód zájazdu: 1322069
Cena od: 38 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

26.10.2024 1 deň First Minute 38 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Nevšedná a prívetivá podoba Halloweenu - veselá oslava tekvíc v rakúskom mestečku. Zúčastnite sa tohto netradičného zájazdu, ktorému bude dominovať história, víno a veselé tekvicové slávnosti.
Spoznajte ďalší zaujímavý kúsok Rakúska – Weinviertel, jeden z najkrajších krajov Dolného Rakúska, ktorého názov je odvodený od vína.

Navštívite Retz – klenot tohto kraja, starobylé vinárske mestečko s talianskym nádychom a stredomorskou atmosférou. Retz sa nevyznačuje len vínom, ale znakom tohto kraja je množstvo tekvíc – žltej, oranžovej, či červenej farby. Bol by hriech, nenavštíviť v Retzi pivničný labyrint a neochutnať výborné víno. Pivničný labyrint je označovaný za najväčšiu spleť historických vínnych pivníc Rakúska s dĺžkou až 20 km. Labyrint ukrýva približne 5 miliónov litrov vína. Na záver prehliadky si uhasíte smäd pohárom dobrého vína z niektorých regionálnych vín. Navštívime aj symbol tohto mesta – majestátny veterný mlyn, ktorý je jediný funkčný veterný mlyn v Rakúsku. Neskôr sa presuniete na veselú tekvicovú slávnosť, kde okrem bohatého kultúrneho programu, tradičnej prehliadky masiek a tekvicových špecialít zažijete kopec zábavy spojenej s tekvicami. Celé mestečko bude vyzdobené tisícami osvetlených tekvíc,  stovkami figúr  a taktiež môžete ochutnať rôzne špeciality, ktoré Vás budú počas tohto dňa lákať.


Zmena programu vyhradená. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
autobusovú dopravu
služby overeného sprievodcu CK
prehliadku Retzu
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
obojsmerná miestenka 5 € /osoba ( môžete si  prednostne vybrať presné miesto na sedenie v autobuse). Miestenky sa dodatočne zajednať nedajú. Prosíme v prípade záujmu si ich zaškrtnúť v objednávkovom formulári a do poznámky uviesť, kde by ste mali záujem sedieť ( napr. na strane šoféra, na strane sprievodcu, ktorý rad...).
nástupné miesta a príplatky :
Nitra 6 € (garantovaný zvoz),
Sereď 6 € (garantovaný zvoz),
Trnava 6 € (garantovaný zvoz),
Bratislava – bez príplatku. 
Všetky nástupné miesta budú realizované.
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
vstupné na tekvicové slávnosti 3 € / osoba, deti do 14 rokov zadarmo
vstupné do zážitkovej pivnice + pohár vína 9,50 €  / osoba ( po skupinovej zľave)
vstupné do veterného mlynu cca 5,50 €  / dospelá osoba, 3 € / deti od 6-15 rokov
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Retz