Kontakt

Nitra

+421 915 576 981

Nové Zámky

+421 915 841 605

Vráble

+421 915 841 811

O nás

Viac ako 25-ročná prax v cestovnom ruchu a 20 rokov viac...

Na stiahnutie

Prírodný park Myrafälle

Prírodný park Myrafälle- pohľad na potok Prírodný park Myrafälle, poznávací zájazd Prírodný park Myrafälle, poznávací zájazd Prírodný park Myrafälle-  tečúci potok Prírodný park Myrafälle, poznávací zájazd Prírodný park Myrafälle, poznávací zájazd
Destinácia: Rakúsko, Dolné Rakúsko, Muggendorf
Kód zájazdu: 1323482
Cena od: 38 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Turistika
Jednodňové zájazdy

Výber termínu

28.07.2024 1 deň First Minute 38 € +0 € autobusová
31.08.2024 1 deň First Minute 38 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Úvod:
1-dňový zájazd

Úvod:
Vodné divadlo, kaskády, divoká tiesňava a nekonečné zelené scenérie roztrúsené v nádherných Viedenských Alpách sú skvelým výberom na stredne náročnú turistiku, ktorá začína pri dedinke Muggendorf, prechádza divokou tiesňavou Steinwandklamm s nádhernými vodopádmi až ku skalnému bralu Haussteina a jaskyni Türkenloch.


1. deň:
Odchod zo Slovenska v ranných hodinách (z Bratislavy o 08:00 h). Po dvoch hodinách príchod do dedinky Muggendorf. Krajinu nad dedinou zvierajú okolité kopce, ktorým dominuje skalný zub Hausstein a protiľahlé skalné steny Hirschwände. Práve medzi nimi padá potok Myra z hôr do údolia a vytvára pri tom nádherné vodopády, považované za najkrajšie vo Wiener Alpen. Čaká nás asi 40 min. výstup ponad nespočetné kaskády potoka a cestou sa môžeme kochať pohľadom na úchvatné vodné divadlo. Ďalšou príjemnou prechádzkou sa dostaneme k chate Jagasitz, kde sa začína okruh, ktorý nás privedie do divokej tiesňavy Steinwandklamm. Na zvládnutie 200 m prevýšenia si môžeme vybrať medzi ťažšou alternatívou, vhodnou len pre skúsených turistov a menej náročným turistickým chodníkom. Ťažší úsek vedie po rebríkoch a výstupoch s lanami a prechádza cez dve jaskyne. Obe trasy sa hore spájajú a všetkých nás čaká prechod skalnou jaskyňou Türkenloch (Turecká brána) k vrcholu tiesňavy. Spiatočná cesta vedie okolo skalného brala Hausstein s možnosťou výstupu na jeho vrchol. Okruh trvá asi 4,5 hod. Návrat na Slovensko vo večerných hodinách (cca 18:00 hod.).


Poznámka:
Zmena programu vyhradená.

Doprava:
Autokar.

Celková cena zahŕňa:
Dopravu luxusným autokarom. Sprievodcu CK SATUR.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za miestenku. Vstupy. Cestovné poistenie.

Muggendorf