Západné Čechy - kúpeľný trojuholník

Západné Čechy
Destinácia: Česká republika
Kód zájazdu: 1325193
Cena od: 299 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

30.05.2024 4 dni First Minute 299 € +0 € autobusová
11.07.2024 4 dni First Minute 299 € +0 € autobusová
10.10.2024 4 dni First Minute 299 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Popis:
Cheb • Františkovy Lázně • Karlovy Vary • Bečov nad Teplou • Loket • Mariánske Lázně • Plzeň

Program:
1. deň:
odchod zo Slovenska v skorých ranných hodinách, v popoludňajších hodinách príchod do mesta Cheb s historickým centrom, kostolíkmi a hradom s čiernou vežou. Návšteva Františkových Lázní, prehliadka kúpeľného mestečka, ktoré bolo navrhnuté v empírovom štýle pre cisára Františka I., presun na ubytovanie.

2. deň:
raňajky, príchod do Karlových Varov, najväčších a najvýznamnejších českých kúpeľov a miesta konania Medzinárodného filmového festivalu. Prehliadka tohto kúpeľného mesta, návšteva Múzea Jana Bechera s historickými pivnicami a s ochutnávkou kvalitnej becherovky a návšteva múzea svetoznámych sklární Moser, nocľah.

3. deň:
raňajky, prehliadka barokového zámku Bečov, v ktorom je vystavený pozlátený relikviár sv. Maura, po korunovačných klenotoch druhá najcennejšia pamiatka v Čechách. Pokračovanie k stredovekému hradu Loket, ktorý sa majestátne týči nad riekou Ohře, má stále expozície porcelánu a expozíciu útrpného práva. V popoludňajších hodinách presun do Mariánskych Lázní, mesta, ktoré je zasadené do malebného údolia obklopeného lesmi, prechádzka po kúpeľoch (prvorepubliková atmosféra kolonády, minerálne pramene, spievajúca fontána, Rudolfov prameň, parková výzdoba), nocľah.

4. deň:
raňajky, odchod do metropoly západných Čiech – Plzne. Prehliadka centra mesta – katedrála sv. Bartolomeja, renesančná radnica, Cisársky dom, synagóga. Návšteva svetoznámeho pivovaru Plzenský Prazdroj, ktorý denne vyprodukuje niekoľko tisíc litrov piva, v neskorších večerných hodinách príchod na Slovensko.


Stravovanie:
raňajky

Doprava:
autobusová

Poznámky:
Ceny vstupov sú orientačné, počas roka sa môžu meniť.