Krajiny

Zobraziť všetky »

Kontakt

Nitra

+421 915 576 981

Nové Zámky

+421 915 841 605

Vráble

+421 915 841 811

O nás

Viac ako 25-ročná prax v cestovnom ruchu a 20 rokov viac...

Na stiahnutie

Predvianočná atmosféra v Ríme

, Letecký poznávací zájazd, Taliansko, Predvianočná atmosféra v Ríme, Bazilika sv. Petra , Letecký poznávací zájazd, Taliansko, Predvianočná atmosféra v Ríme, Koloseum , Letecký poznávací zájazd, Taliansko, Predvianočná atmosféra v Ríme, Bazilika sv. Petra , Letecký poznávací zájazd, Taliansko, Predvianočná atmosféra v Ríme, Námestie sv. Petra , Letecký poznávací zájazd, Taliansko, Predvianočná atmosféra v Ríme, Bazilika sv. Petra , Letecký poznávací zájazd, Taliansko, Predvianočná atmosféra v Ríme, Koloseum , Letecký poznávací zájazd, Taliansko, Predvianočná atmosféra v Ríme, Berniniho Fontána štyroch riek , Letecký poznávací zájazd, Taliansko, Predvianočná atmosféra v Ríme, Fontána Di Trevi , Letecký poznávací zájazd, Taliansko, Predvianočná atmosféra v Ríme, Bazilika sv. Petra
Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1336545
Cena od: 549 €
Príplatky od: 220 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

05.12.2024 4 dni Last Minute 549 € +220 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Rýchly popis:

V adventnom období je Rím symbolom historického bohatstva a kultúrneho dedičstva. Jeho starobylé ulice a pamiatky, osvetlené jemným svetlom vianočných výzdob, poskytujú jedinečný zážitok. Prechádzka cez historické námestia, ako je Piazza Navona či Piazza di Spagna, je ako krok do minulosti, kde sa miestne trhy prelínajú s umením a kultúrou. Navštíviť túto večnú metropolu počas adventu znamená nielen obdivovať pamiatky ako Koloseum alebo Vatikán, ale aj ochutnať autentické talianske jedlá.


Ubytovanie: 3x v hoteli

Stravovanie: 3x raňajky


Rím - Vatikán



Doprava:
letecká

Program:

1. deň – prílet z Viedne do Ríma, prechádzka cez námestie Piazza Popolo s egyptským obeliskom a levmi, ktoré je počas adventu zdobené nádhernými vianočnými výzdobami, vrátane osvetlených stromčekov a farebných svetielok. Pokračovanie na Španielske námestie so známymi španielskymi schodmi. Prechod k najznámejšej fontáne na svete - Fontane Di Trevi, kde sa mnohí Rimania a návštevníci zvyknú zastaviť počas adventu, aby sa pokropili vodou z fontány a vložili mince s vianočnými prianiami. Tento tradičný rituál umocňuje ešte vianočná atmosféra tohto miesta. Návrat do hotela.

2. deň - raňajky, presun do centra Ríma a celodenná prehliadka pamätihodností kresťanského Ríma. Návšteva Námestia Sv. Petra s bazilikou s množstvom nádherných umeleckých diel a výstup na kupolu baziliky s prekrásnym výhľadom. Navštíviť Námestie Sv. Petra počas adventu je zážitok, ktorý spája duchovnú hĺbku s nádhernou vianočnou atmosférou. Vatikánske múzeá a Sixtínska kaplnka s Michelangelovými freskami, kde sú osvetlené vianočné stromy, vianočné výzdoby a hudba, vytvárajú atmosféru pokory, zázraku a radosti. Pokračovanie k monumentálnemu Anjelskému hradu na brehu rieky Tiber. Návrat do hotela. 

3. deň – raňajky a celodenná prehliadka mesta, zahrňujúca najznámejšie pamätihodnosti antického Ríma: Koloseum, Forum Romanum, ležiace medzi pahorkami Palatín a Kapitol, Pantheon, pozoruhodná a jedna z najlepšie zachovaných stavieb antiky. Piazza Navona s impozantnou Fontánou štyroch riek od Giana Lorenza Berniniho. Presun k jednej zo štyroch vatikánskych bazilík - Lateránskej Bazilike a Svätým schodom, po ktorých podľa tradície Kristus kráčal v Jeruzaleme k Pilátovi. Prechádzka starovekým Rímom počas adventu je zvláštne spojenie medzi minulosťou a prítomnosťou. Zvyky a tradície, ktoré sú súčasťou vianočného obdobia, nám pripomínajú, že naše súčasné sviatky majú hlboké korene v minulosti, a to aj v antickom Ríme. Návrat do hotela.  

4. deň – raňajky a dokončenie prehliadky mesta -  Bazilika Santa Maria Maggiore, nazývaná aj Snežná bazilika podľa legendy o zázračnom snežení počas leta. Námestie Piazza Republica, pamätník Viktora Emanuela II. Posledná z vatikánskych bazilík - Bazilika Sv. Jána za hradbami s pápežskými portrétmi. Návšteva počas adventu je skvelý spôsob, ako sa ponoriť do vianočnej atmosféry a zažiť krásu a kultúru tohto úžasného miesta v jednom z najkrajších období v roku. Odlet z Ríma do Viedne.  


V cene je zahrnuté:
3x ubytovanie v 3* hoteli s raňajkami, letecká doprava Viedeň - Rím - Viedeň, 1x príručná batožina 8 kg/os., 1x podpalubná batožina 23 kg/os., transfer na letisko a späť s nástupom v NR, TT alebo BA, transfer letisko - hotel - letisko, sprievodca CK, prehliadky podľa programu bez vstupov.

V cene nie je zahrnuté:
Povinné príplatky: servisné poplatky 220 EUR/os., doprava v meste, pobytová taxa (platba na mieste cca 6 EUR/os./noc). Odporúčaný doplatok: komplexné cestovné poistenie KOMFORT 3,90 EUR/os./deň alebo poistenie PLUS 5,- EUR/os./deň, vstup do Kolossea a Forrum Romanum (objednaný vopred) 24 EUR/os. (25 r.+), 4 EUR/os. (18 -25 r.), zdarma (ZŤP, doprovod ZŤP, do 18r.), orientačná cena ostatných vstupov 50 EUR/os. (platba na mieste). Ostatné doplatky: 1-lôžková izba 145 EUR/3 noci. Upozornenie: ceny vopred objednaných vstupov sa môžu meniť. CK Turancar si vyhradzuje právo na ich doúčtovanie. Batožinové limity: v prípade zmeny leteckej spoločnosti si CK vyhradzuje právo na ich zmenu.

Typ stravy:
raňajky

Dni:
4 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD

Pamiatky v programe pre leták:
Vatikán| Koloseum | Forum Romanum | Fontana di Trevi